Finance

Rechter beslist over conflict bezuinigingen specialist

De rechtbank in Den Haag geeft woensdagochtend het verlossende woord over het conflict tussen zelfstandige medisch specialisten en minister Ab Klink (Volksgezondheid). Klink wil de specialisten korten op hun salaris met 512 miljoen euro. Hij vindt de inkomens veel te hoog. Daar zijn de medici het niet mee eens. Zij vinden dat ze harder worden getroffen dan andere partijen in de gezondheidszorg.

Bezuinigingen ongedaan maken

De Orde van Medisch Specialisten spande een kort geding aan om de bezuiniging ongedaan te maken. De specialisten waarschuwen voor oplopende wachtlijsten. “Dan zijn we weer terug bij af, bij de periode van voor de marktwerking”, stelt een woordvoerster van de belangenorganisatie.

Acties

De artsen dreigen twintig procent van hun loon te verliezen. De orde sluit faillissementen niet uit, omdat pas gestarte specialisten zich in de schulden hebben gestoken om zich te kunnen inkopen in een praktijk. De specialisten bezinnen zich op acties wanneer de uitspraak voor hen negatief uitpakt. De medici denken aan stiptheidsacties en het draaien van zondagsdiensten. “Een negatieve uitspraak is voor ons het moment om de tanden te laten zien”, aldus de woordvoerster. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top