ACTUEEL

Patiënt Diakonessenhuis kan thuis direct uitslagen inzien

Patiënten van het Diakonessenhuis in Utrecht kunnen sinds deze week vanuit huis direct de uitslagen van medische onderzoeken inzien. Die uitslagen zijn op hetzelfde moment beschikbaar voor patiënt en arts.

Het Diakonessenhuis is naar eigen zeggen het eerste algemene ziekenhuis dat patiënten direct inzage biedt in hun onderzoekuitslagen. Die zijn in te zien via mijnDiak, het beveiligde patiëntportaal van het Diakonessenhuis. Het UMC Utrecht bood in 2015 als eerste ziekenhuis arts en patiënt gelijktijdig inzage in de onderzoeksgegevens.

Het Diakonessenhuis noemt patiëntportaal mijnDiak "een logische stap op weg naar transparantie en inzicht in het zorgproces". Bestuursvoorzitter John Taks: "Een ziekenhuis moet volgens ons niet teveel voor patiënten denken. Mensen nemen de hele dag zelf beslissingen over hun gezondheid. Ze kunnen ook over het inzien van onderzoeks- en lab-uitslagen prima zelf besluiten. De patiënten die dat willen, kunnen met de inzage vooraf hun gesprek met de medisch specialist beter voorbereiden. Wij willen graag dichtbij en naast onze patiënten staan. Met mijnDiak maken we nu ook online de afstand kleiner."

Het ziekenhuis verwacht dat met name chronische patiënten veel gebruik zullen maken van mijnDiak. "Juist deze groep heeft vaak al veel kennis over hun eigen gezondheid en zijn ervaren met het interpreteren van onderzoekresultaten", aldus het ziekenhuis. Voor patiënten die incidenteel in het ziekenhuis komen, is mijnDiak met name bruikbaar voor vragenlijsten en het maken van afspraken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top