Finance

Maatregel Klink drijft kosten zorgpremies op

De kosten voor de zorgpremie worden fors hoger, waarschuwen zorgverzekeraars. Dat gebeurt als het kabinet zijn plannen doorzet om de 'macronacalculatie' af te schaffen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad.

Macronacalculatie

De 'macronacalculatie' is een vergoeding achteraf waarmee de overheid verzekeraars compenseert voor grote tegenvallers. Dat kunnen niet gerealiseerde bezuinigingen zijn of de extra kosten van een pandemie. Minister Klink van VWS wil met de afschaffing de zorgverzekeraars meer risicodragend maken.

Zorgverzekeraars tegen afschaffing compensatie

De verzekeraars zijn unaniem tegen afschaffing van de compensatie. Deze voorkomt dat zij de premie extra hoog vast moeten stellen om buffers op te bouwen. Ook voorkomt de compensatie dat de Nederlandsche Bank de solvabiliteitseisen verhoogt. Afschaffing leidt daarom tot fors hogere premies, stellen de verzekeraars volgens het FD.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

27 januari 2010

leve de marktwerking!! :(Zodra zich een risico dreigt voor te doen trekt men aan de bel bij VWS.Stop er toch mee!!! Op deze manier blijven we elkaar bezig houden met luchtkastelen.

Top