ACTUEEL

'Omgang chirurgen met patiënten kan beter'

Jonge Nederlandse chirurgen opereren net zo goed als hun Canadese collega's, maar kunnen wat de begeleiding van patiënten betreft nog het nodige van hen leren. Dat blijkt uit onderzoek waarvan het Universitair Medisch Centrum Utrecht de resultaten woensdag heeft gepubliceerd.

Vergelijkend onderzoek

De onderzoekers hebben aan de hand van een oefenprogramma de kwaliteiten van twintig net of bijna afgestudeerde chirurgen uit Nederland en Canada vergeleken. Ervaren chirurgen uit beide landen beoordeelden de jonge artsen.

Patiëntmanagement

In Nederland maken chirurgen in opleiding fors minder uren dan in Canada. Het is volgens de onderzoekers “vrij bijzonder” dat zij toch hetzelfde kennisniveau en dezelfde operatieve vaardigheden bereiken. De wetenschappers pleiten er wel voor dat tijdens de opleiding meer aandacht wordt besteed aan patiëntmanagement. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top