ACTUEEL

Huisarts vast voor ontucht en filmen patiënten

Een huisarts (37) uit Leiden wordt verdacht van het stiekem filmen van vrouwelijke patiënten. Het gaat om filmpjes in drie verschillende praktijken waar hij inviel. Ook zou de man ontucht met drie minderjarige meisjes hebben gepleegd in de privésfeer. Hij maakte hiervan ook foto's.

Op donderdag 5 oktober deden de ouders van een meisje aangifte van ontucht tegen de 37-jarige Leidenaar. De politie startte hierop direct met een onderzoek. Dit leidde op 24 oktober tot de aanhouding van de huisarts. Sindsdien zit hij vast en is de verdenking uitgebreid met een mogelijk tweede en derde geval van ontucht met een meisje in de privésfeer. Woensdag besloot de rechtbank dat de man nog zestig dagen in voorarrest moet zitten terwijl de politie het bewijs onderzoekt. 

Experts van de politie onderzoeken in beslag genomen computers en telefoons van de man. Daarop zijn opnames aangetroffen van onderzoek aan ontklede patiëntes in drie huisartsenpraktijken in de Randstad. De verdachte was daar tijdelijk werkzaam. De betreffende praktijken en de gefilmde patiëntes zijn of worden hierover benaderd, meldt het OM. Daarnaast wordt onderzocht of ook sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken waar de verdachte inviel. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top