Tech

Prinses Máxima Centrum gaat strategische alliantie aan

Het Prinses Máxima Centrum gaat een strategische alliantie aan met Deutsche Telekom Healthcare. Het nationaal centrum voor kinderoncologie gaat voor het integraal ondersteunen van de pathologieprocessen gebruik maken van Lifecare, het innovatieve laboratorium informatiesysteem van Deutsche Telekom Healthcare.

Het Prinses Máxima Centrum en Deutsche Telekom Healthcare hebben naar eigen zeggen gekozen voor een "gezamenlijke disruptieve software innovatie". Deze is gericht op researchdoeleinden, specifiek op data-integratie en data-analyse gestuurd vanuit het Laboratorium Informatiesysteem. Deutsche Telekom Healthcare verzorgt ook de koppeling met de landelijke pathologie databanken van stichting PALGA.

Bastiaan Tops, hoofd van het diagnostisch lab van het Prinses Máxima Centrum, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet: "Onze focus is gericht op wetenschappelijk onderzoek en zorg om onze ambitie: 'alle kinderen met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven' waar te maken. Dat betekent dat we ook graag samenwerken met strategische toeleveranciers, die zowel de competenties als gereedschappen hebben om ons in deze ambitie te ondersteunen."

Toekomstgerichtheid

Renna Plukker, CEO van Deutsche Telekom Healthcare, licht toe: "Met Lifecare kunnen we meer dan alleen de workflow in het laboratorium efficiënt inregelen. Vooral de toekomstgerichtheid van het systeem biedt ons en daarmee onze klanten veel nieuwe kansen. Denk aan integratie met biobanken, het taggen en verrijken van data, koppelingen met digitale pathologie en de mogelijkheden om innovaties in een SAAS-omgeving te gaan ontwikkelen. Wij leveren graag op deze manier een bijdrage aan het realiseren van de ambitie van het Prinses Máxima Centrum."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top