ACTUEEL

OK-medewerkers in hoger beroep over werkdruk

Anesthesie- en operatiemedewerkers van vijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland hebben hoger beroep aangetekend in de verloren rechtszaak tegen hun werkgevers over het personeelsbeleid. De beroepsverenigingen hebben dat woensdag laten weten.

Hogere werkdruk

De werknemers willen het plan van de ziekenhuizen om gezamenlijk operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op te leiden en in te zetten ongedaan maken. Zonder overleg met de beroepsverenigingen hebben de ziekenhuizen onderling afgesproken dat verschillende toelagen en opleidingsmogelijkheden worden afgeschaft. De beroepsorganisaties vrezen door nog hogere werkdruk gevaarlijke situaties in operatiekamers voor personeel én patiënten.

Kartelvorming

Centraal in de bezwaren staat dat de rechter weliswaar vaststelt dat de ziekenhuizen een kartel vormen, maar onvoldoende toetst of in dit geval een rechtvaardiging of uitzondering mogelijk is. Omdat de ziekenhuizen al zijn begonnen met uitvoering van hun convenant en omdat er in andere regio's soortgelijke convenanten in ontwikkeling zijn, is er reden voor een spoedappel. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top