ACTUEEL

'VGZ wil ruim 20 miljoen zien van failliet Ciran'

Coöperatie VGZ vordert ruim 20 miljoen euro terug van de noodlijdende revalidatiezorgverlener Ciran. Dat meldt RTL Z op basis van het jaarverslag van Ciran.

Vanwege onrechtmatige declaraties van Ciran had VGZ over 2016 al een bedrag van 6,5 miljoen euro ingehouden. De rechtbank in Gelderland oordeelde eind oktober dat de zorgverzekeraar hiermee in haar recht stond.

Uit het jaarverslag dat Ciran op 6 december heeft gedeponeerd blijkt dat de totale vordering 20,5 miljoen euro bedraagt, zo meldt RTL Z. Volgens VGZ-woordvoerder Jan Sinnige is dit bedrag de som van de jaren 2014, 2015 en 2016.

Hoger beroep

Het is onzeker of VGZ dit het hele bedrag daadwerkelijk terugkrijgt. Op 6 december werd duidelijk verschillende onderdelen van Ciran failliet zijn verklaard. Begin november ging de locatie Almere failliet. Op 5 december viel het doek voor Ciran Zwolle en voor diverse BV's die verbonden zijn aan Ciran, zoals Top-Care BV, PRB BV en PRB Opleidingen. Top Care BV, dat in handen is van investeringsmaatschappij NPM Capital, is het moederbedrijf waaruit de stichting Ciran voortkomt.

De rechter doet vrijdag uitspraak in het hoger beroep dat Ciran heeft aangespannen tegen het gerechtelijke oordeel van eind oktober.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top