ACTUEEL

Oud-Kamerlid Volp benoemd tot bestuurslid V&VN

Huisarts Marith Volp, oud-Tweede Kamerlid voor de PvdA, neemt zitting in het bestuur van verpleegkundige beroepsvereniging V&VN. In deze rol wil Volp zich sterk maken voor vermindering van de werkdruk en grotere professionele assertiviteit van de V&VN-achterban.

"Het is een beroepsgroep die veel onregelmatige diensten draait, zwaar belast wordt en zich liefst 120 procent inzet”, aldus Volp. “Door de personeelstekorten is de druk op dit moment extra hoog. Onder dat soort omstandigheden moet je echt uitkijken dat je jezelf niet tekort doet. Wat dat betreft zouden verpleegkundigen en verzorgenden af en toe een voorbeeld kunnen nemen aan de manier waarop artsen voor zichzelf opkomen.”

V&VN is met  85.000 leden de grootste beroepsvereniging in ons land. Volp heeft grote affiniteit met de beroepsgroep en de zorg. Door haar werk als huisarts en diverse eerdere functies in de zorg, maar ook door haar omgeving: ze is dochter van een apotheker en zus van een ambulanceverpleegkundige en een verloskundig echografist. “Zorg zit in mijn DNA”, zegt Volp.

Ruggengraat

De keuze voor een bestuursfunctie bij V&VN is dan ook een heel bewuste. Verpleegkundigen en verzorgenden vormen volgens Volp de ruggengraat van de zorg. De beroepsgroep heeft volgens haar in de afgelopen jaren een belangrijke professionalisering doorgemaakt en daarmee bijgedragen aan verbetering van de kwaliteit van de zorg in ons land.  Volp: “Zorg gebeurt in teamverband. Wat je positie in het team ook is; erken ieders belang in het team.”.

V&VN voorzitter Henk Bakker is verheugd over de benoeming van Volp. “Marith heeft zich ook tijdens haar Kamer-lidmaatschap onderscheiden als een warm pleitbezorger voor de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroep. Zij brengt nieuwe invalshoeken in die de bestuurlijke slagkracht van V&VN verder versterken.”

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top