ACTUEEL

Ggz-project krijgt Briljante Mislukkingen Award

Ggz-aanbieder GGZ in Geest heeft van de vakjury de Briljante Mislukkingen Award 2017 gekregen voor de ‘Kwikzilver’. De publieksprijs ging naar aan Bart Knols met de casus ‘Uitroeien gelekoortsmug’.

Ondanks het initiële succes van de proeftuin ‘Cliëntgerichte zorg in de GGZ vraagt om Kwikzilver’ slaagde GGZ in Geest in Amsterdam er niet in om waardevolle inzichten en bevindingen te implementeren. Resultaat: veel opgedane kennis, waar helaas niks mee is gedaan, waardoor de beoogde omslag om meer cliëntgericht te werken niet is gerealiseerd.

De publieksprijs werd gewonnen door Bart Knols met zijn case “Voor eens en voor altijd: het uitroeien van de gelekoortsmug op Aruba”. Dit project kwam ondanks goede bedoelingen niet van de grond. Een belangrijke les voor onderzoeker Knols bleek dat eigen prioriteit niet altijd een prioriteit voor anderen hoeft te zijn, hoe relevant de eigen prioriteit ook is. Onvoldoende draagvlak en politiek spel zorgden voor een tekort aan financiële middelen voor de uitvoer van het project.

Lessen delen 

Het is de vierde keer dat deze zorgaward werd uitgereikt. Met de uitreiking van de award wil het Instituut voor Briljante Mislukkingen in samenwerking met het ministerie van VWS, GfK, Vilans, Federatie Medisch Specialisten en ZonMw een bijdrage leveren aan het innovatieklimaat binnen de sector. “Komend jaar bouwen we ook verder aan een leer- en kennisomgeving rondom briljante mislukkingen: om mensen te stimuleren om nog meer lessen te delen en deze ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen” aldus juryvoorzitter Paul Iske.

De vakjury bestond dit jaar uit: Cora Postema (ervaringsdeskundige, ministerie van Leven), Cathy van Beek (Radboud UMC), Henk Smid (directeur ZonMW), Bas Bloem (Parkinson Center Nijmegen), Edwin Bas (GfK), Gelle Klein Ikkink (Ministerie VWS), Michael Rutgers (Longfonds), Mathieu Weggeman (TU Eindhoven), Henk Nies (Vilans) en voorzitter Paul Iske (Het Instituut voor Briljante Mislukkingen).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top