HRM

'Veel banen op de tocht bij farmaceut Teva'

'Veel banen op de tocht bij farmaceut Teva'

Het Israëlische farmacieconcern Teva wil de komende jaren 1,5 tot 2 miljard dollar bezuinigen. Het overweegt daarom tussen de 5000 en 10.000 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat melden bronnen bij het bedrijf aan persbureau Bloomberg.

Teva is 's werelds grootste producent van generieke medicijnen, ofwel goedkopere versies van geneesmiddelen waar geen patent meer op rust. Het bedrijf kampt de laatste tijd met felle concurrentie, die de prijzen en daarmee de winstgevendheid sterk onder druk zet. Daarnaast zucht Teva onder een torenhoge schuld.

Topman Kare Schultz nam vorige maand de leiding bij Teva over. Hij heeft gelijk de bezem door het management gehaald en beloofd dat hij medio december met plannen komt om het tij te keren. Volgens de mensen die Bloomberg heeft gesproken gaan daarbij dus mogelijk duizenden banen verloren, al benadrukken zij dat nog geen definitief besluit is genomen. Teva heeft in totaal een kleine 57.000 werknemers. Daarvan werken er 24.000 in Europese landen, waaronder Nederland. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top