ACTUEEL

Delfzicht start proef met nachtopname kinderen

Het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl neemt incidenteel toch ’s nachts kinderen op. Voorzitter van de raad van bestuur Jan Cooijmans denkt hiermee een patiëntvriendelijke oplossing te hebben gevonden voor kinderen die een kleine operatie moeten ondergaan. De Ondernemingsraad moet nog zijn akkoord geven. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Voortzetting proef

In eerste instantie gaat het om een proef van drie maanden. Daarna besluit de Ommelander Ziekenhuis Groep of de proef wordt voortgezet. Cooijmans zegt in het Dagblad van het Noorden: "Een kind dat om vier uur 's middags uit een klimrek valt en een polsbreuk heeft opgelopen, moet voor het ondergaan van de operatie naar Winschoten omdat zo'n behandeling met zich meebrengt dat het patiëntje een nacht in het ziekenhuis blijft."

Extra personeel

Het Delfzicht Ziekenhuis houdt op de afdeling algemene chirurgie een kamer vrij voor incidentele nachtopnames van kinderen. Hiervoor moet het ziekenhuis speciaal kinderverpleegkundigen oproepen en een extra achterwacht van personeel klaar hebben staan. Cooijmans benadrukt dat de afdeling kindergeneeskunde gewoon gesloten blijft.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top