Tech

Ipse de Bruggen wint prijs met datingsite

Het project ABCDate van Ipse de Bruggen heeft de Anne-Marie van der Lindenprijs gewonnen. ABCDate bestaat uit onder meer een datingwebsite voor volwassenen met een verstandelijke beperking, met speciaal voor de doelgroep aangepaste software en intensieve begeleiding.

De Anne-Marie van der Lindenprijs is bedoeld voor projecten en initiatieven in de zorg- en welzijnssector in de regio’s Nieuwe Waterweg Noord en/of Delft, Westland en Oostland. De prijs werd dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. In 2016 ging de award naar stichting De BuurTvrouw, voor het project Thuis Opgehaald.

Het project ABCDate is een contactbemiddelingsmethode. Behalve de datingsite, omvat de methode ook ontmoetingsavonden, thema-avonden en begeleiding voor zowel de cliënten als hun begeleiders. Cliënten kunnen er op zoek naar maatjes, iemand om eenmalig of af en toe iets leuks mee te doen, vriendschappen en relaties. De website is zeer toegankelijk en bevordert de eigen regie doordat de deelnemers in een veilige omgeving contacten kunnen leggen.

De prijs bestaat uit een beeldje en een geldprijs. Ipse de Bruggen laat weten dat dit zal worden gebruikt om het project voort te zetten.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top