Vastgoed

Domus Magnus en Immo Groep gaan samenwerken

Domus Magnus en Immo Groep gaan samenwerken

Woonzorgorganisatie Domus Magnus en Holland Immo Group, aanbieder van vastgoedbeleggingsfondsen, slaan de handen ineen. De eerste samenwerking omvat de overname door Holland Immo Group van drie woonzorghuizen van Domus Magnus in Brummen (Landgoed Klein Engelenburg), Warnsveld (Huis Ter Weegen) en Gouda (St. Josefpaviljoen).

De drie projecten samen omvatten in totaal 77 zorgappartementen met gezamenlijke ruimtes. Domus Magnus blijft als woonzorgexploitant langjarig betrokken bij de drie vestigingen via ‘sale and lease back’, waarbij het bedrijf de bezittingen verkoopt aan Holland Immo Group. Door deze samenwerking kan Domus Magnus naar eigen zeggen de aandacht meer richten op de kwaliteit van de aan bewoners te leveren huisvesting, zorg en welzijnsservices, "waarbij ruimte ontstaat voor de inhoudelijke groei van haar onderneming binnen Nederland".

Strategie

Holland Immo Group, op haar beurt, kan door de samenwerking met Domus Magnus optimaal invulling geven aan haar nieuwe beleggingsstrategie binnen het woningsegment. Deze strategie is sinds 2016 gericht op duurzame vastgoedbeleggingen in het segment zorgwoningen voor ouderen.

Beide organisaties zien de groeiende behoefte aan woonzorglocaties als een logisch gevolg van de door de overheid geïntroduceerde marktwerking in de ouderenzorg; namelijk het scheiden van wonen en zorg en de stimulans om langer thuis te blijven wonen. Ze verwachten dat het aantal woonzorglocaties de komende decennia verder blijven groeien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top