ACTUEEL

Friese thuiszorgorganisaties vormen coöperatie

Drie thuiszorgorganisaties in de provincie Friesland gaan samenwerken in een coöperatie van waaruit zij gezamenlijk de ongeplande nachtzorg gaan regelen. Alle andere Friese aanbieders van wijkverpleging kunnen lid worden, zo meldt het Friesch Dagblad.

Het initiatief komt van Thuiszorg Het Friese Land, Thuiszorg Zuidwest-Friesland en KwadrantGroep. Volgens bestuurder Klaas Kuilman van Thuiszorg Het Friese Land lijden momenteel alle partijen verlies op de ongeplande nachtzorg. Ook kampen ze steeds vaker met concurrentie van andere aanbieders. Dit waren voor de organisaties redenen om de handen ineen te slaan.

Een eerdere poging tot samenwerking van de organisaties werd geblokkeerd door de toenmalige Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), schrijft het Friesch Dagblad. Volgens Kuilman is de nieuwe constructie wel toegestaan, met name omdat is gebleken dat de aanbieders de ongeplande nachtzorg momenteel niet kostendekkend kunnen leveren. De nieuwe constructie is tot stand gekomen in samenspraak met De Friesland Zorgverzekeraar, die verantwoordelijk is voor de inkoop van de wijkverpleging in Friesland.

Kuilman hoopt dat een groot deel van de twintig aanbieders van wijkverpleging in de provincie zich aansluiten bij het initiatief. De coöperatie kan dan begin 2018 worden opgericht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top