Tech

NEXUS integreert labsysteem Pro Persona met EPD

IT-leverancier NEXUS heeft het digitale laboratoriumsysteem van ggz-instelling Pro Persona volledig geïntegreerd met het NEXUS-EPD. De lab-uitslagen zijn naast de medicatie nu direct inzichtelijk binnen elk cliëntdossier, volgens Pro Persona is dit van grote betekenis in het vergroten van de cliëntveiligheid en in het verminderen van administratieve acties.

De Gelderse instelling Pro Persona heeft NEXUS gevraagd het digitale laboratoriumsysteem volledig te integreren met het EPD van NEXUS. Niet alleen zijn de lab-uitslagen direct inzichtelijk binnen elk cliëntdossier, ook de aanvraag van laboratoriumonderzoek wordt op termijn op dezelfde manier geïntegreerd in het EPD. Zodra dit gerealiseerd is, beschikt Pro Persona als eerste ggz-instelling over een volledig geïntegreerd systeem voor laboratoriumaanvragen en -uitslagen.

Pro Persona heeft alle laboratoriumdiensten ondergebracht bij SHO Centra voor medische diagnostiek. Aanvraag en uitslagen van laboratoriumonderzoek verlopen bij veel ggz-instellingen nog grotendeels via papier. Bij Pro Persona was dat ook zo. Hier was volgens de organisatie dus winst te behalen in administratietijd en cliëntveiligheid.

Beste passende vervolgstap

Als eerste is de digitale verwerking van lab-uitslagen aangepakt. De uitslagen zijn meteen te lezen in het elektronische cliëntdossier. Het verwerken van de labuitslag vergemakkelijkt de administratie én de kans op fouten neemt af, volgens Pro Persona. De uitslag is bovendien sneller beschikbaar waardoor cliënt en behandelaar eerder de best passende vervolgstap in de behandeling kunnen zetten.

Voor Pro Persona leidt de digitalisering tot een betere kwaliteit van het zorgproces. Ambulant psychiater Bram Kokke: "Als ambulant psychiater binnen een FACT-team heb ik op deze manier altijd actuele labuitslagen. Ik kan gemakkelijk waarnemen voor een collega en thuis bij de cliënt kan ik beslissingen nemen over uit te zetten medicatiebeleid". Uitslagen kunnen nu eenvoudig worden opgenomen in bijvoorbeeld verwijs- of ontslagbrieven en in rapporten.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

van Zijl

30 december 2017

Skipr wordt gesponsord door Nexus? Dat überhaupt Nexus nog bestaat, ze zijn namelijk bijna al hun ziekenhuizen kwijt (logisch). Nu GGZ nog, maar die gaan het licht ook nog wel zien. Zéér slecht kwakkelend systeem van Nexus.

Jan

1 januari 2018

Jammer dat van Zijl anoniem reageert. Ik zou graag de dialoog aan willen gaan om vast te stellen waar deze beeldvorming op gestoeld is.

Dian

16 januari 2018

Het heeft geen zin om de dialoog aan te gaan, Jan.
Pure stemmingmakerij de reactie van van Zijl.

Top