Finance

VGZ moet Ciran toch blijven betalen

VGZ moet Ciran toch betalen voor medisch specialistische revalidatiezorg geleverd in 2017. Dit is de uitkomst van een hoger beroep van de revalidatiezorgaanbieder tegen de zorgverzekeraar, meldt RTL Nieuws.

De rechtbank in Gelderland oordeelde eind oktober nog in kort geding dat VGZ de betalingen aan Ciran niet hoeft te hervatten. De zorgaanbieder eiste dat VGZ miljoenen euro's alsnog zou uitbetalen. Maar VGZ stelde dat veel van de gedeclareerde zorg onrechtmatig was en weigerde te betalen. De rechter gaf de verzekeraar gelijk. Omdat VGZ en andere zorgverzekeraars Ciran niet meer betaalden, kon de zorgaanbieder de betrokken behandelcentra niet meer betalen en gingen meerdere van deze bedrijven begin deze maand failliet.

Nu oordeelt het gerechtshof in Arnhem dat VGZ niet heeft bewezen dat de declaraties van Ciran niet deugden en dat de zorgverzekeraar de betalingen moet hervatten, schrijft RTL Nieuws. Volgens het gerechtshof betekent het door Ciran gewonnen hoger beroep niet dat VGZ geen vordering op Ciran heeft, maar noemt opschorting van de betalingen "onjuist en niet proportioneel".

Hard gelag

VGZ kondigt een bodemprocedure aan tegen Ciran, waaruit moet gaan blijken of de declaraties wel of niet rechtmatig waren. "Voor ons is de uitspraak een hard gelag", zegt VGZ-woordvoerder Jan Sinnige tegen RTL Nieuws. "Wij bewaken het geld van onze verzekerden secuur, dus wij zullen zeker een bodemprocedure aanspannen om aan te tonen dat er te veel en te dure zorg is gedeclareerd." 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top