ACTUEEL

IGZ stelt Sinai Centrum onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de locatie VG wonen Maccabiadelaan in Amstelveen van de Joodse ggz-instelling Sinai Centrum onder verscherpt toezicht gesteld.

Tekortkomingen

Op de locatie VG wonen Maccabiadelaan verblijven 36 verstandelijk gehandicapten. De veiligheid, het werken met ondersteuningsplannen, deskundigheid en continuïteit van personeel staan onder druk, oordeelt de Inspectie. Daarnaast zijn er signalen over tekortschietende communicatie tussen de organisatie en cliëntvertegenwoordigers. De IGZ heeft sinds januari 2007 het Sinai Centrum vier keer bezocht. Steeds waren er onvoldoende verbeteringen getroffen.

Plan van aanpak

De IGZ verwacht op 1 februari 2010 een nieuw plan van aanpak van het Sinai Centrum voor de betreffende locatie. De IGZ volgt de implementatie en de voortgangsrapportages nauwgezet. De inspectie zal uiterlijk in juli 2010 een vervolgbezoek brengen. Daarna wordt beslist of het verscherpte toezicht gehandhaafd moet blijven.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top