ACTUEEL

Carnavalskraker moet wijkzuster terug brengen

De Regionale Kruisvereniging West-Brabant grijpt het komende carnaval aan om te protesteren tegen bureaucratie, starre regels en commercie in de thuiszorg.  Met het carnavalsnummer  “Ik wil de wijkzuster terug” breekt de Kruisvereniging een lans voor meer kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Geen aandacht

Volgens de Kruisvereniging zit de gezinszorg gevangen in beleid en bureaucratie. Gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders maken de dienst uit, waarbij ze en passant premiegeld verslinden. Verplegers, verpleegsters en mantelzorgers zijn met handen en voeten gebonden aan starre regels, strikte tijden en commerciële belangen. Tijd voor persoonlijke aandacht, een praatje of en kopje koffie, is er niet of nauwelijks. Er zijn te veel handen aan het bed en er wordt te weinig naar de cliënt geluisterd

‘Beste Jet’

Het duo Sjonnie & Eddie heeft de aanklacht van het Kruiswerk nu op muziek gezet. “Beste Jet, ik heb wel honderdduizend handen aan mijn bed, de een die spuit, de ander wast, maar niemand houdt me even lekker vast”, heet het in “Ik wil de wijkzuster terug”. 
Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid heeft de geste van het Kruiswerk sportief opgenomen. Als erewijkzuster nam ze onlangs het eerste exemplaar van de carnavals-CD in ontvangst uit handen van Kruisverenigingsvoorzitter Henk van Tilborg.

Gratis

Het Kruiswerk zet de carnavals-CD ook in voor een slimme marketingcampagne. Brabanders die nu lid worden van de Kruisvereniging, krijgen de carnavals-CD cadeau. Weggeven aan een vriend, familielid of buur mag ook.

Bekijk 'Ik wil de wijkzuster terug'

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Carla Neijhoft

29 januari 2010

"Ik wil de wijkzuster terug".... Een oproep die me uit het hart gegrepen is!

Is het mogelijk dit cd-tje te bestellen?

Teeuwen

29 januari 2010

Je kunt het CD-tje bij de RKV west-brabant bestellen door lid te worden. Wat ze natuurlijk het leukste vinden. De site is www.rkvwestbrabant.nl. daar staan ook de contact gegevens, wellicht kun je het ook op vragen zonder lid te worden.

Anonym

1 februari 2010

Betekent dit dat we ze dan ook weer 'zuster' mogen noemen in plaats van 'verpleegkundige'?Fijn! Kunnen we dan aljeblieft ook weer teruggaan naar Turken (ipv Turkse mensen), mongolen (in plaats van mensen met het syndroom van down, of nog erger beperkingen, uitdagingen, kansen etc.), dikzak (ipv volslank) en negers (ipv een met negroide kenmerken getooide medemens).Oke, ik draaf door. Maar ik heb al zo vaak een boze blik gekregen omdat ik per ongelijk zuster of verpleegster zei, alsof je dan opeens disrespect toont. Blijkbaar mogen negers, Turken en zusters alleen zichzelf zo noemen.

Top