Finance

'Helft verzekerden vindt zorgpremie te hoog'

De meeste mensen zijn tevreden over de service van hun zorgverzekeraar, maar de helft vindt de prijs van de zorgverzekering te hoog. De constateert Patiëntenfederatie Nederland na onderzoek onder 6.000 mensen.

Directeur Dianda Veldman ziet een duidelijk signaal: "Als de helft van de verzekerden de prijs te hoog vindt, moeten we daar met zijn allen heel serieus naar kijken. Dat geldt temeer omdat alles er op wijst dat de zorgverzekering komende jaren alleen maar duurder wordt. Het eigen risico blijft deze kabinetsperiode op 385 euro staan, maar de zorgkosten die we met zijn allen maken stijgen. Ik ben bang dat we dat gaan merken in de premies."

Dik 80 procent van de mensen zegt tevreden te zijn over de service. Veldman: "Dat lijkt een mooi getal, maar de andere twintig procent is ontevreden of heeft de vraag niet ingevuld. Geen reden voor verzekeraars om tevreden achterover te leunen, lijkt mij." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jacob Wijnia

20 december 2017

Het hangt er ook maar net van af aan wie je de vraag stelt: de zieke of de gezonde. Het wordt tijd om veel meer te investeren in het stimuleren (en afdwingen) van een gezonde leefstijl.

Top