Finance

azM loopt te hard van stapel met bezuinigingen

De inkrimping van de afdeling Klinische Immunologie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) is uitgesteld. Het besluit om op deze manier snel over te gaan tot kostenbeheersing is onzorgvuldig geweest, stelt de raad van bestuur. Eerst moet de interne besluitvorming rondom portfoliokeuzes worden afgerond. De raad van bestuur laat dit weten naar aanleiding van de commotie rondom de 'postcodecheck'.

Behandelingen schrappen

Het azM schrapt enkele te dure of verlieslijdende behandelingen. Het ziekenhuis bekijkt het zorgaanbod aan de hand van strategische ambities en de noodzaak tot kostenbeheersing. Omdat het ziekenhuis nog keuzes moet maken in het zorgaanbod, is de inkrimping van de afdeling Klinische Immunologie uitgesteld.

Portfolio-analyse

De raad van bestuur van het azM benadrukt op de site van het ziekenhuis dat er niet wordt teruggekomen op eerdere beslissingen: “De raad van bestuur van het azM blijft dan ook achter de in gang gezette portfolio-analyse staan. Dat er vooruitlopend op een totaalbesluit al een start is gemaakt met het hanteren van een kleiner werkgebied voor Klinische Immunologie, is bedoeld om snel tot kostenbeheersing te komen. Daarbij is er echter onvoldoende zorgvuldig gehandeld ten aanzien van de afstemming met betrokken partijen.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

23 juni 2010

De raad van bestuur van het azM heeft deze bezuiniging aan zich zelf te danken.

De rvb leeft op te grote voet.

Te veel IT-investeringen, buiten proportionele consultantkosten i.v.m. samenwerking ziekenhuis Aken, een overload aan management.

En dan nog voortdurend zeggen dat ze geen zicht/benul hebben van de kortingen die de overheid hen oplegt. SCHANDALIG, SCHANDALIG, SCHANDALIG, SCHANDALIG!

Is dit een goede strategie voeren? En hoe zit het met de bonussen van die r.v.b.?

Leveren ze die ook in? Het zou in ieder geval een net gebaar zijn.

Top