ACTUEEL

Negen aangiftes tegen omstreden chirurg Reijnen

Tegen de omstreden maagchirurg Nick Reijnen zijn bij het Openbaar Ministerie (OM) in Assen inmiddels negen aangiftes binnengekomen. Dat heeft een woordvoerster van het OM donderdag bekendgemaakt. De chirurg, die werkzaam was in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, wordt verdacht van dood door schuld en zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Vooronderzoek

In het gerechtelijk vooronderzoek dat Justitie tegen de chirurg is begonnen, is geprobeerd de gegevens van nog vijf mensen op te vragen die na een ingreep in het Scheper Ziekenhuis zijn overleden. De raadkamer in Assen bepaalde dat de namen omwille van de privacy niet openbaar gemaakt mochten worden.

Onderzoeksrapporten

De woordvoerster van het OM liet weten dat deze beslissing geen invloed heeft op het onderzoek. “We kunnen op een andere wijze ook de namen verkrijgen.”Justitie gaat niet tegen de beslissing in beroep. Het OM krijgt wel inzage in de onderzoeksrapporten van het ziekenhuis. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top