ACTUEEL

Willem Geerlings in accreditatiecommissie NVZD

Willem Geerlings is benoemd tot lid van de accreditatiecommissie van de NVZD, de beroepsvereniging van bestuurders in de zorg. Hij volgt Marjanne Sint op, die per 1 januari 2018 volgens het vastgestelde rooster aftreedt.

Geerlings is momenteel onder meer voorzitter van de raad van toezicht van het VUmc en vicevoorzitter van de raad van commissarissen van verzekeraar ONVZ. Tot en met 2014 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Haaglanden en daarvoor lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam.

Geerlings: "Besturen in de zorg wordt door veel mensen, ingewijd of niet, gezien als een moeilijke taak. Vanaf de wal werd de watertrappende bestuurder becommentarieerd, geïnstrueerd, bekritiseerd en/of beloond, maar enig houvast ter beoordeling en ter ondersteuning van de bestuurder en ook van de toezichthouder ontbrak. Het is mooi dat, net als voor zoveel professionals in de zorg, een accreditatiesysteem voor zorgbestuurders is ingericht. Na het voorspelbare aarzelende begin is het systeem nu op stoom en ik wil graag meewerken aan de verdere ontwikkeling en bestendiging daarvan."

De accreditatiecommissie van de NVZD bestaat verder uit lid Trude Maas en voorzitter Thom de Graaf. De commissie laat weten verheugd te zijn over de bereidheid van Geerlings om toe te treden. Dit vanwege zijn "grote kennis van zaken met betrekking tot zorg en bestuur".

De NVZD begon in 2013 met het accreditatietraject, waarmee de vereniging wil bijdragen aan de kwaliteit en legitimiteit van het zorgbestuur in Nederland. Sinds dit jaar is er een openbaar online register, waarin alle geaccrediteerde zorgbestuurders zijn terug te vinden.  

Willem Geerlings 150

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top