Vastgoed

Albert Schweitzer verhuist naar nieuw pand in Sliedrecht

De Sliedrechtse vestiging van het Albert Schweitzer ziekenhuis verhuist naar een andere locatie binnen de gemeente. Eind 2018 gaan alle poliklinische activiteiten van het ziekenhuis over naar het nieuwe pand.

Het ziekenhuis gaat een huurovereenkomst aan voor vijftien jaar. De nieuwe locatie, nu nog een kantoorpand, wordt in de loop van 2018 grootscheeps verbouwd tot een poliklinisch centrum. Vrijwel alle specialismen en spreekuren gaan over naar de nieuwe locatie. Het pijnbehandelcentrum verhuist naar Albert Schweitzer-locatie Zwijndrecht, omdat deze afdeling een bovenregionale functie heeft en gebruikmaakt van operatiekamers. 

Het Albert Schweitzer maakte eerder dit jaar bekend binnen Sliedrecht te willen verhuizen. De huidige locatie is aan renovatie toe die volgens het ziekenhuis miljoenen zou gaan kosten. Omdat het pand maar voor de helft in gebruik is, vindt het ziekenhuis die investering onverantwoord. Het gebouw gaat in de verkoop.

Druk

"Buiten kijf stond dat we in Sliedrecht willen blijven", zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. "Dit is een drukke en belangrijke poliklinische locatie voor ons, met elk jaar ruim 50.000 consulten en ruim 20.000 radiologische onderzoeken. Het is voor patiënten uit Sliedrecht en omgeving prettig om dichtbij huis een eerste bezoek te kunnen brengen aan een medisch specialist." Voor ingrepen of ingewikkelde onderzoeken kunnen patiënten op de locaties in Dordrecht of Zwijndrecht terecht. De uitslag of de nazorg krijgen zij wel dichterbij huis, aldus Van der Meer.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top