ACTUEEL

Oosterhout past ‘keukentafelgesprek’ in Wmo-beleid

De gemeente Oosterhout voert per 1 juli 2010 ‘keukentafelgesprekken’ in om de behoeften van mensen die gebruik maken van de Wmo beter te inventariseren. Het huidige beleid met intake-gesprekken op het gemeentehuis voldoet niet. Dat meldt BinnenlandsBestuur.nl.

Beleid uit ivoren toren

Wethouder Hans van Brummen van de PvdA stelt op BinnenlandsBestuur.nl: “We constateerden dat er afhankelijkheid ontstaat als je vanuit je ivoren toren het beleid uitvoert. Dat is minder geschikt.” De gemeente hoopt door bij de mensen thuis te komen, een drempel weg te nemen. Wmo-consulenten krijgen de komende maanden trainingen om de ‘keukentafelgesprekken’ te voeren. Een gesprek op het gemeentehuis blijft wel mogelijk.

Tijd en ruimte

Het voordeel van een gesprek bij mensen thuis is volgens de wethouder dat er meer tijd en ruimte voor het gesprek is. Van Brummen:  “Er is meer gelegenheid gebreken te tonen. Mensen kunnen zich laten bijstaan door de buren of een familielid. We willen goede compensatie bieden, want ze hebben recht op een voorziening. Het gaat erom wat ze echt nodig hebben.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top