ACTUEEL

Gezondheidscentra Nijkerk fuseren

Gezondheidscentrum De Nije Veste, van Stichting Oranjeveste, en de Stichting Gezondheidscentrum Corlaer fuseren met ingang van 1 januari 2018. De besturen van beide stichtingen hebben hiertoe afgelopen week het formele besluit genomen.

Door de fusie ontstaat een samenwerkingsverband van rond de 200 zelfstandige eerstelijns zorgverleners, dat als stichting Gezondheidscentra Nijkerk verder gaat. Door vergaande samenwerking verwachten de partijen beter in te kunnen spelen op de toekomstige zorgbehoefte in de regio.

"De door VWS en zorgverzekeraars ingezette en gewenste veranderingen in de organisatie en financiering van de eerstelijnszorg vergroot de noodzaak en urgentie om één organisatie in de regio Nijkerk te formeren. Een volledig samengaan van beide stichtingen lag dan ook voor de hand. De fusie biedt ook vele voordelen zoals synergie, schaalvoordelen, slagkracht en een sterke, herkenbare profilering", aldus de organisatie.

De afgelopen jaren werkten de gezondheidscentra al steeds meer samen. Zo werd al met een gezamenlijke zorgraad en directie gewerkt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top