ACTUEEL

Ben Effectief daagt gemeente Hoogeveen voor rechter

Zorginstelling Ben Effectief daagt de gemeente Hoogeveen voor de rechter. Directeur Patrick Paal meent dat de sluiting van twee locaties onterecht was en eist schadevergoeding en excuses. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De twee locaties, waar vooral jongvolwassenen met een gedragsstoornis begeleid woonden, zijn in juli gesloten. De gemeente besloot dat het niet veilig meer was voor de cliënten. Die werden elders ondergebracht.

Volgens directeur Paal was het onderzoek van de gemeente niet zorgvuldig. Hij stelt dat ook bewoners, wettelijke vertegenwoordigers, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorgkantoor verrast waren. Tot slot vindt Paal dat hij door negatieve uitlatingen van de gemeente blijvende reputatieschade heeft geleden. De advocaat van het zorgbedrijf heeft de gemeente daarom vrijdag gedagvaard.

Verantwoordelijk wethouden Giethoorn laat in Dagblad van het Noorden weten dat van sluiting van Ben Effectief geen sprake was en dat het onderzoek naar de kwaliteit en rechtmatigheid van zorg nog altijd loopt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top