ACTUEEL

UMC's voeren geen 'postcodebeleid'

Universitaire medische centra (UMC's) weigeren geen patiënten voor specialistische behandelingen op basis van hun woonplaats en dat is ook niet toegestaan. Ook als er wachtlijsten zijn voor een bepaalde behandeling mag iemand niet op basis van zijn postcode geweigerd worden. “Dat zou voorkeurszorg zijn op basis van geografische ligging”, aldus de minister.

Opschorten postcodebeleid

Minister Ab Klink van VWS zei dat donderdag duidelijk tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. Vorige week bleek dat het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) voor de afdeling klinische immunologie vanwege bezuinigingen een postcodecheck wilde hanteren. Patiënten buiten een bepaald postcodegebied zouden niet meer geholpen worden. Na kritiek van Klink, de inspectie en de zorgverzekeraar besloot de directie van het ziekenhuis de plannen op te schorten.

Onderzoek naar doorverwijzingen

In een spoeddebat donderdag waren Kamer en minister het eens over de onwenselijkheid van 'postcodebeleid' in de zorg. Klink heeft binnenkort nog een gesprek met de ziekenhuisleiding in Maastricht. De raad van bestuur van het azM heeft al aangegeven dat de maatregel 'onzorgvuldig' was. De IGZ onderzoekt de doorverwijsprocedure van het gehele azM.  (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

eVHEdSUy

1 maart 2011

9gkS1K <a href="http://fvzxmhrqhbxn.com/">fvzxmhrqhbxn</a>, [url=http://htntjpkcqsva.com/]htntjpkcqsva[/url], [link=http://jirhqndkhdrb.com/]jirhqndkhdrb[/link], http://ixwvvkisdeft.com/

Top