ACTUEEL

‘CVZ schakelt artsen te laat in bij pakketadviezen’

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) betrekt de beroepsgroep artsen veel te laat bij het advies over de samenstelling van het basispakket. De KNMG is verontwaardigd en roept het CVZ opnieuw op om de beroepsgroep volgend jaar eerder te betrekken bij de adviezen.

Gemiste kans

De KNMG zegt al jaren bij het CVZ aan te dringen om de medische beroepsgroep eerder in te schakelen bij de discussie over de pakketadviezen. Zonder succes. De KNMG betreurt dit, omdat zo de deskundigheid van artsen onvoldoende wordt benut. Daarnaast mist het CVZ zo een mogelijkheid om het draagvlak voor pakketbesluiten te kunnen nagaan, meent de KNMG.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Luuk van der Heiden

1 februari 2010

Het bericht dat het College voor zorgverzekeringen (CVZ) de beroepsgroep artsen ‘veel te laat’ zou betrekken bij de advisering over de samenstelling van het basispakket is in strijd met de werkelijkheid.Het CVZ heeft de consultatie van belanghebbende partijen hoog in het vaandel staan en meldt steeds duidelijk en tijdig wanneer het over welke onderwerpen advies wil uitbrengen. Belanghebbende partijen, waaronder de beroepsverenigingen van artsen, worden steeds op inhoudelijk en bestuurlijk niveau geconsulteerd bij de totstandkoming van de adviezen van het CVZ.Op www.cvz.nl, onder Zorgpakket/Pakketagenda, is na te lezen welke organisaties bij welke onderwerpen betrokken worden. Het CVZ beschouwt de consultatie van belanghebbende partijen als een essentieel aspect van de advisering over het verzekerde pakket en herkent zich niet in het door de KNMG geschetste beeld.

Luuk van der Heiden

College voor zorgverzekeringen

Top