ACTUEEL

Wolbert wil inzicht in ‘Wmo-ruzie’ CIZ en VNG

Tweede Kamerlid Agnes Wolbert van de PvdA wil van staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS weten wat de afspraken zijn omtrent de gegevensuitwisseling van Wmo-cliënten. Dat blijkt uit Kamervragen die zij stelt naar aanleiding van de onenigheid tussen het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over de wijze waarop het CIZ gegevens verstrekt.

Wmo-beleid

De gemeenten zouden onvoldoende informatie krijgen om voorzieningen uit de Wmo te kunnen regelen. Wolbert wil meer inzicht in de rol van het CIZ, de gemeenten en het ministerie van VWS. Daarnaast wil het Tweede Kamerlid weten welke gegevens de gemeenten nodig hebben om tot een juist Wmo-beleid te komen. Wolbert vraagt zich af hoe het kan dat er gemeenten zijn die wel een passend Wmo-beleid hebben vastgesteld als zij geen precieze cliëntgegevens tot hun beschikking hebben.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top