Finance

Klink kort minima met drie euro op zorgtoeslag

Huishoudens met een minimum inkomen krijgen vanaf 2011 drie euro per jaar minder zorgtoeslag dan begroot. Voor huishoudens met een modaal inkomen is dit ongeveer zeven euro per jaar. Minister Ab Klink van VWS wil in totaal 1,8 miljard euro besparen door te bezuinigen op de zorgtoeslag.

Bezuinigen op zorgtoeslag

De minister liet vorige week al weten dat de gevolgen van de bezuiniging op de zorgtoeslag voor mensen met een lager inkomen ‘buitengewoon klein’ zijn. Met de nieuwe maatregel worden huishoudens ook in de toekomst gecompenseerd voor een stijging van de nominale premie, alleen niet meer voor honderd procent. VWS: “Verder wordt met de geleidelijke invoering van de maatregel voorkomen dat het aantal huishoudens dat in aanmerking komt voor de zorgtoeslag sterk stijgt.” De nieuwe maatregel wordt over dertig jaar uitgesmeerd.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top