ACTUEEL

Amsterdamse CASA-kliniek maakt doorstart

Een kliniek van de failliete abortusorganisatie CASA aan de Amsterdamse Sarphatistraat krijgt waarschijnlijk een doorstart. De Bloemenhovekliniek uit Heemstede heeft de boedel overgenomen en wacht op een vergunning van het ministerie van VWS, zo meldt Het Parool.

De vergunning komt mogelijk al voor het weekend, maar het zal volgens de Bloemenhove­kliniek nog enige tijd duren voordat de kliniek de deuren opent. De ruimte moet nog worden aan­gepast en er is nieuw personeel nodig. 

In de Amsterdamse kliniek werden jaarlijks zo'n 3.500 vrouwen geholpen. Volgens Het Parool was er aanvankelijk weinig animo voor overname van de kliniek, onder meer vanwege de hoge huurprijs van het pand.

Failliet

De landelijk opererende abortusorganisatie CASA Klinieken ging eind vorig jaar failliet. Sinds 5 december 2017 zijn de deuren van alle CASA-klinieken gesloten. Alle hulpzoekenden werden vanaf die datum doorverwezen naar andere abortusklinieken.

De Rotterdamse vestiging van CASA kreeg in december een doorstart onder de vleugels van Gynaikon Klinieken, een organisatie die ook al een abortuskliniek in Roermond heeft. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top