Finance

MC|Groep schrijft weer zwarte cijfers

De MC|Groep het eerste jaar met winst heeft afgesloten. Dat zegt zorgondernemer Loek Winter in de Volkskrant. Vorig jaar dreigden de voormalige IJsselmeerziekenhuizen nog op een faillissement af te stevenen. Winter heeft het tij echter weten te keren.

Investeren in 2010

De omzet van de MC|Groep is in 2009 op peil gebleven ondanks de tijdelijke sluiting van de operatiekamers, meldt de Volkskrant. Winter verwacht in 2010 een omzetstijging. Winter: “Afgelopen jaar hebben we orde op zaken gesteld. Nu gaan we kijken waarin we moeten investeren.”

Besparingen

Zo’n 300 medewerkers stapten op vanwege de onzekere toekomst van de voormalige IJsselmeerziekenhuizen. Winter heeft vervolgens nog eens 55 managers en een tiental medisch specialisten ontslagen. Verder heeft de MC|Groep flinke inkoopbesparingen weten te realiseren.

Haast met marktwerking

Volgens Winter is het tijd dat de overheid haast maakt met verdere liberalisering. Hij wil een nieuwe beloningsstructuur voor medisch specialisten invoeren en ‘sleutelfiguren’ aandelen in het ziekenhuis geven. Dit kan alleen als winstuitkeringen wettelijk worden mogelijk gemaakt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top