ACTUEEL

Oogletsel door vuurwerk bij oudjaar stijgt tien procent

Ziekenhuizen hebben dit jaar 297 patiënten behandeld die oogletsel hebben opgelopen als gevolg van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dat is een stijging van tien procent vergeleken met vorig jaar.

Blijvend oogletsel

In totaal gaat het om 347 ogen die zijn aangetast door vuurwerk. Een derde hiervan is ernstig beschadigd. Een zesde van de patiënten houdt permanent verminderd gezichtsvermogen als gevolg van de verwonding, 25 ogen zijn blijvend blind.

Vooral mannen

Iets meer dan de helft van de slachtoffers heeft het vuurwerk dat hen verwondde niet zelf afgestoken. Het waren vooral mannen (85 procent) die tijdens de jaarwisseling door vuurwerk verwondingen aan de ogen opliepen.

Vuurwerkprofessional

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap heeft de afgelopen jaarwisseling voor de tweede keer het aantal ernstige gevallen van oogletsel in Nederland veroorzaakt door vuurwerk geregistreerd. De oogartsen zouden het liefst zien dat de overheid consumenten aanraadt vuurwerk te laten afsteken door 'vuurwerkprofessionals'. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top