ACTUEEL

HWW Zorg daagt verzorgende voor klachtencommissie

De verzorgende die een bewoonster van het Zorghuis dr. W. Drees in Den Haag hulp weigerde toen zij uit bed was gevallen, moet voor de klachtencommissie van HWW Zorg verschijnen. Uit geluidsopnames die de dochter van de licht dementerende mevrouw Schram maakte, blijkt dat de verzorgende de vrouw een gebroken been toewenst. Gerrit- Jan van Otterloo, voorzitter van de raad van bestuur van HWW Zorg, spreekt op Radio 1 van een uitermate treurige gebeurtenis.

Geluidsrecorder

De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de reportage van TV West over de situatie. De dochter van de inmiddels overleden mevrouw Schram ontving klachten van het Willem Dreeshuis over haar moeder die ’s nachts zou rondspoken. De dochter Frances van Rijn plaatste een geluidsrecorder om te bekijken wat haar moeder precies ’s nachts uitvoerde. Zo is de situatie aan het licht gekomen.

Klachtenbehandeling

De Inspectie voor de Gezondheidszorg verwees de klacht door naar de klachtencommissie van het Zorghuis dr. W. Drees. Omdat de situatie zich voordeed in het Meavita-tijdperk liet het nieuwe bestuur van HWW Zorg Van Rijn weten de klacht niet in behandeling te nemen. Van Otterloo laat nu echter weten dat de betreffende medewerkster voor de onafhankelijke klachtencommissie van HWW Zorg moet verschijnen.

Morele plicht

Van Otterloo zegt dat de behandeling van mevrouw Schram op geen enkele manier acceptabel is. Hij stelt in een interview met Radio 1 niet op de hoogte te zijn geweest van de klachten toen hij het stokje overnam van het toenmalige bestuur. Van Otterloo stelt op de site van HWW Zorg: “Na het horen van de geluidsopname kan ik niet anders zeggen dan dat ik dit gedrag totaal onacceptabel vind. Ik heb er, nog voordat een en ander bij Omroep West onder de aandacht werd gebracht, bij de onafhankelijke klachtencommissie van HWW Zorg op aangedrongen de klacht alsnog in behandeling te nemen. Formeel gezien hoort de klacht thuis bij de curatoren van het failliete Meavita, maar moreel gezien wil ik de klachtindiener niet in de kou laten staan. Het betreft overigens een kwestie die zich heeft afgespeeld in 2008, dus nu bijna twee jaar geleden. In maart 2009 ging Meavita failliet en heeft HWW Zorg de zorgactiviteiten en medewerkers overgenomen. De klachtencommissie heeft inmiddels ingestemd met de behandeling van de klacht. Wij zijn in afwachting van de behandeling en uitspraak van de klachtencommissie en de hieraan gekoppelde aanbevelingen.”

Bekijk de reportage van TV West

Indien de video niet laadt, kunt u deze ook bij TV West bekijken.

Get Flash to see this player.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Frances van Rijn

9 mei 2010

Inmiddels zijn we maanden verder. De Klachtencommissie van HWWZorg heeft geen aanbevelingen bij de uitspraak gedaan. Wat zal dhr. Van Otterloo het ontzettend jammer hebben gevonden, dat hij dit totaal niet acceptabele gedrag nu niet heeft kunnen 'bestraffen'. Gelukkig heeft de SP 1 mei jl. kamervragen gesteld en wordt minister Klink specifiek op de bovenstaande geluidsopname geattendeerd. Of zou hij het ook -net als dhr. Van Otterloo- ontzettend jammer vinden dat eerdaags de volgende minister/staatssecretaris het stokje weer overneemt? Vertraging alom; hoeveel bewoners zijn er na 2008 ook zo bejegend? Kunnen deze bestuurders aansprakelijk worden gesteld?

INGRIDCarr

5 januari 2012

Have no cash to buy a car? Worry not, because it is possible to receive the <a href="http://goodfinance-blog.com/topics/business-loans">business loans</a> to work out such kind of problems. Therefore take a sba loan to buy all you need.

writing a essay

27 oktober 2012

You ought to aim to became the best or some one else will do that. You have to purchase essays in roder to submit great stuff!

Top