ACTUEEL

Menzis heeft 38 duizend nieuwe klanten verwelkomd

Menzis heeft in 2017 meerjarenafspraken gemaakt met veel zorgaanbieders, de persoonlijke gezondheidsapp SamenGezond geïntroduceerd en 38 duizend nieuwe klanten verwelkomd. Menzis heeft verder als enige zorgverzekeraar de premie in 2018 gelijk weten te houden.

De zorgverzekeraar heeft meerjarenafspraken gemaakt met ziekenhuizen, apotheken, huisartsen, ggz-instellingen, de wijkverpleging en de langdurige zorg. De afspraken gaan over de kwaliteit van de zorg, de uitkomsten én de betaalbaarheid ervan.

Menzis ziet de zorgkosten in Nederland verder toenemen. Mensen leven gemiddeld langer en door de vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig en er komen voortdurend betere, maar ook duurdere, geneesmiddelen en behandelmethodes. "Dat is goed nieuws, maar betekent ook wat voor de kosten. Daarom blijft Menzis zich inzetten voor betere gezondheidsuitkomsten tegen gelijkblijvende of lagere kosten."

Gezondheidswinst

De zorgverzekeraar is ervan overtuigd dat door preventie en positieve gedragsverandering veel gezondheidswinst te behalen is. Daarom ondersteunt Menzis Nederlanders om gezond en vitaal te blijven, onder meer met het SamenGezond-programma en de SamenGezond App. De app is als een persoonlijke gezondheidscoach en altijd binnen handbereik. De app is beschikbaar voor zowel klanten als niet-klanten. Volgens Menzis gebruiken bijna 70 duizend mensen de app inmiddels, en is het aantal nog steeds groeiende.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top