ACTUEEL

Directeur Aghina verlaat NVZD per direct

Jan Aghina vertrekt per 1 februari als directeur van de NVZD vereniging van bestuurders in de zorg. In een persbericht laat de NVZD weten dat beide partijen in “goed onderling overleg” hebben besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Als reden noemt de NVZD “niet overbrugbare verschillen van mening over de aansturing van de vereniging”.

Mediation

Het vertrek van Aghina komt niet als een verrassing. Aghina was sinds 22 september door het NVZD-bestuur geschorst. Het verzoek om ontbinding van de arbeidsovereenkomst werd door de kantonrechter in Utrecht medio november aangehouden. De rechter oordeelde dat de partijen eerst moesten proberen om via mediation tot een oplossing te komen.  De gesprekken van de afgelopen maanden hebben duidelijk gemaakt dat hervatting van de samenwerking niet mogelijk is.

Toekomstscenario

Aghina’s werkzaamheden worden in ieder geval tot de algemene ledenvergadering op 3 maart waargenomen door interim-directeur Hans Lotgerink.  In een brief aan de leden laat het bestuur weten bij die gelegenheid het beoogde toekomstscenario voor de NVZD te zullen ontvouwen. Vooruitlopend op de algemene ledenvergadering heeft het NVZD-bestuur de afgelopen maand een aantal ledenraadplegingen gehouden, waarin gesproken is over een alternatief bestuurs- en uitvoeringsmodel voor de beroepsvereniging van zorgbestuurders.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top