ACTUEEL

Minister onderneemt geen actie na Lipitor-brief

  • Onbekend
  • 3 februari 2009
  • 525 keer gelezen
  • 0 reacties

Minister Ab Klink stelt dat er geen maatregelen getroffen kunnen worden tegen het verzenden van brieven als de Lipitor-brief aan artsen. Dat blijkt uit de beantwoording van Kamervragen die Kamerlid Henk van Gerven van de SP gisteren stelde.

Gemak

Van Gerven reageerde hiermee op een brief die artsen van farmaceut Pfizer kregen naar aanleiding van de veranderde vergoeding van statines. Bij deze brief verzond de farmaceut een blok met niet ingevulde artsenverklaringen van Zorgverzekeraars Nederland. Klink merkt de actie van Pfizer aan als een beïnvloedingsinstrument. Hij denkt dat het goed is dat artsen zich ervan bewust zijn dat Pfizer de brief niet uitsluitend ‘omwille van het gemak van de arts’ verstuurt.

 

Overbodig

Verder stelt Klink dat de brief de wijziging in de vergoedingsvoorwaarden goed weergeeft. De minister benadrukt dat het overgaan op een andere (goedkopere) statine zorgvuldig moet gebeuren. “De brief van Pfizer is dan ook in principe een overbodige brief die informatie bevat die bij artsen reeds bekend is.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top