Vastgoed

HMC opent nieuwe SEH op locatie Westeinde

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) heeft de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) op de locatie Westeinde in gebruik genomen. De nieuwbouw werd op 19 april door burgemeester Pauline Krikke van Den Haag officieel geopend.

De verbouwing van de SEH in HMC Westeinde duurde in totaal tweeënhalf jaar. Door een efficiëntere inrichting van de ruimte kunnen op de afdeling meer spoedpatiënten terecht dan voor de verbouwing.

Het is de bedoeling dat de nieuwe SEH meer gaat samenwerken met de huisartsenpost in het ziekenhuis. Deze verhuist van de centrale hal van het ziekenhuis naar de SEH. Ook andere voorzieningen, zoals de gipskamer en de röntgenafdeling, zijn verhuisd en grenzen nu aan de SEH.

Sluiting

HMC biedt zorg vanuit de locaties Antoniushove, Bronovo en Westeinde. Vorig jaar sloot HMC de SEH op de locatie Antoniushove, nadat zorgverzekeraars er bij het ziekenhuis "om financiële en kwalitatieve redenen" op hadden aangedrongen een van zijn drie SEH’s te sluiten. Spoedpatiënten kunnen sinds 24 april alleen nog op de SEH van de locaties Bronovo en Westeinde terecht. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top