ACTUEEL

Menzis geeft wanbetalers laatste kans

Zorgverzekeraar Menzis int bij 46.000 wanbetalers de zorgpremie. Per brief ontvangen de wanbetalers het verzoek alsnog te betalen en een verwijzing naar schuldsaneringsintanties. Geeft de wanbetaler hier geen gehoor aan, dan wordt hij na een half jaar overgedragen aan het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Openstaande zorgpremie

Menzis heeft ongeveer 90 miljoen euro aan niet-betaalde zorgpremie open staan. Hiervan betaalt een groot gedeelte al langer dan anderhalf jaar niet. Menzis geeft de wanbetalers een laatste kans. Een woordvoerder van de verzekeraar zegt in het Dagblad van het Noorden: “We willen de mensen die echt niet kunnen betalen scheiden van de mensen die niet willen.”

Boete

Zodra de wanbetaler terecht komt bij het CVZ wordt er beslag gelegd op zijn loon, uitkering of bankrekening en krijgt hij een boete. De wanbetaler betaalt dan maandelijks 130 euro aan premie.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top