ACTUEEL

Vrije prijsvorming tandartsen mogelijk uitgesteld

De vrije prijsvorming voor tandartsen laat waarschijnlijk een jaar op zich wachten. De liberalisering zal dan per 1 januari 2012 een feit worden. Het NRC meldt dat de invoering in 2011 volgens het ministerie van VWS ‘lastig’ is geworden.

Obstakels

Er is volgens het NRC onder ‘enkele partijen’ onenigheid over de prijs van een standaardbehandeling. Welke partijen dat zijn, is onduidelijk. Daarnaast speelt mee dat minister Ab Klink van VWS van mening is dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) tijd nodig heeft om lopende zaken eerst af te handelen. De NZa laat weten dat de liberalisering van tandartsen niet op de agenda van 2010 staat, omdat VWS voorlopig geen geld beschikbaar stelt.

NMT vóór concurrentie

De Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (NMT) is voor concurrentie onder tandartsen. Uitstel van de invoering noemt de NMT een teleurstelling, omdat er al veel voorbereidend werk is gedaan voor de vrije markt.

Brief Klink

Klink stuurt uiterlijk volgende week een brief aan de Tweede Kamer met uitsluitsel over de liberalisering.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top