ACTUEEL

UMC St Radboud opent oncologisch centrum in 2013

Het Nijmeegse ziekenhuis UMC St Radboud opent in 2013 een oncologisch centrum. De komt in een nieuwe vleugel op het ziekenhuisterrein. Dit meldt De Gelderlander.

Eén plek voor kankerzorg

Door de zorg voor kankerpatiënten in één centrum samen te brengen, denkt het UMC St Radboud beter te kunnen werken. Kankerpatiënten kunnen straks voor alle facetten van hun behandeling terecht in op één plek. De patiënten krijgen een gespecialiseerd verpleegkundige als vast aanspreekpunt. En een zogenaamde ‘keteneigenaar’ gaat het medische proces rondom de patiënt bewaken.

Groot oncologisch centrum

De nieuwe vleugel herbergt verpleegafdelingen, poliklinieken en dagbehandelingen. In totaal zijn 34 afdelingen van het ziekenhuis bij de vorming van het nieuwe centrum betrokken, meldt De Gelderlander. Het UMC St Radboud is met jaarlijks 20.000 kankerpatiënten een van de grootste kankercentra in Nederland.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top