ACTUEEL

Verscherpt toezicht Brabantse thuiszorgorganisaties

De thuiszorgorganisaties Particuliere Verpleging Florence in Boxtel en Cura Domestica uit Boxmeer zijn door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld in verband met structurele tekortkomingen in de kwaliteit van geleverde zorg. Dat liet de IGZ dinsdag weten.

Risico's en tekortschietende leiding

Volgens de IGZ zijn er bij de instellingen risico's op het gebied van medicatiebeveiliging, deskundigheid van medewerkers en zorgdossiers. Ook de leiding van beide bedrijven moet beter. De inspectie vindt de gevraagde plannen voor verbetering ook onvoldoende. De inspectie blijft Florence en Cura Domestica scherp volgen en sluit andere sancties niet uit als verbeteringen uitblijven.

Verscherpt toezicht

De inspectie sluit niet uit dat meer bezochte organisaties onder verscherpt toezicht komen. Eind oktober sloot de inspectie thuiszorginstelling Lida nadat ze een aantal tekortkomingen had ontdekt. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top