ACTUEEL

Omstreden Genderkliniek is terug in Utrecht

De Genderkliniek in Utrecht heeft op 1 februari een nieuwe locatie geopend in Utrecht. De kliniek moest in 1998 na drie jaar de deuren sluiten van het toenmalige kabinet. Het kabinet stond het destijds niet toe dat ouders het geslacht van hun kind bepalen door spermaselectie. Eigenaar Bert van Delen zegt terug te zijn in Utrecht om de discussie levendig te houden. Dat meldt Stadsblad Utrecht.

Vertrouwensrelatie

De Genderkliniek is na de sluiting verhuisd naar België. Daar is wettelijk niets geregeld voor het scheiden van chromosomen en kunstmatige inseminatie. Met de nieuwe locatie in Utrecht wil Van Delen klanten meer zekerheid bieden. Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met klanten is moeilijk als je in een hotel in Utrecht moet afspreken en mensen moet doorverwijzen naar Antwerpen, zegt hij.

Rechtsgang

Nu de overheid geen bezwaar heeft tegen Gender Consult, een timing- en dieetmethode, en Precona, een ovulatietraining, lijkt de tijd rijp voor de Genderkliniek, meent Van Delen. “Waarom kunnen aanstaande ouders daar wel terecht als ze een dochter of zoon willen en niet bij ons? Dat is met twee maten meten. Als de wetgeving niet wordt aangepast, dan ga ik misschien wel naar de rechter. Ik verwacht uiteindelijk toch echt dat ook de spermascheidingstechniek van de Genderkliniek legaal wordt verklaard. Het is een kwestie van tijd.”

Ophef over Genderkliniek

Van Delen roept de overheid op de kliniek toe te laten. In het Stadsblad Utrecht zegt hij: “Laat het toe en controleer. We willen allemaal dat het transparant gebeurt, niet schimmig.” De eigenaar verwacht ophef over de nieuwe locatie. Er vinden weliswaar eerst alleen intakegesprekken plaats, maar Van Delen anticipeert op tegenwerking vanuit de SP en de ‘religieuze hoek’. “Vooral Agnes Kant maakt zich voortdurend druk over wat zij noemt kindjes kopen.”

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top