ACTUEEL

Alders gaat raad van toezicht UMCG leiden

De raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een nieuwe voorzitter in de persoon van Hans Alders. Hij volgt Margreeth de Boer op die haar functie heeft neergelegd wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn.

OCW

Alders is sinds 2007 lid van de raad van toezicht van het UMCG. Zijn voorzitterschap, dat gisteren door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bekrachtigd werd, gaat in per 1 februari. De raad van toezicht bestaat vanaf deze datum naast voorzitter Alders uit Lense Koopmans, die tevens als vice-voorzitter optreedt, Hennie Völker en Bernhard Witholt.

Netwerk

Oud-PvdA-Kamerlid Alders verwierf begin jaren negentig publieke bekendheid als minister van VROM in het derde kabinet Lubbers. Van 1996 tot 2007 was Alders commissaris van de koningin in Groningen. Daarnaast bekleedde Alders een groot aantal functies op het sneevlak van politiek, bedrijfsleven en publiek bestuur. Op grond van zijn uitgebreide bestuurlijke netwerk is Alders terug te vinden op een prominente plek in de netwerkranglijst Skipr99.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top