ACTUEEL

Bouwplannen OZG: St. Lucas verdwijnt

Het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten verdwijnt. De raad van bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) wil een nieuw ziekenhuis bouwen aan de A7 tussen Winschoten en Zuidbroek. Dat heeft de raad van bestuur bekend gemaakt tijdens een personeelsbijeenkomst.

Verbouw en nieuwbouw

De gebouwen van het Delfzicht Ziekenhuis en het St. Lucas Ziekenhuis gaan nog enkele jaren mee, maar verbeteringen zijn noodzakelijk. De raad van bestuur heeft daarom besloten de locatie Delfzicht te verbouwen en de locatie Winschoten te verhuizen naar een nieuw gebouw. Op beide locaties blijft een spoedeisende hulp, een polikliniek en dagbehandelingen aanwezig.

Locatiekeuze

De OZG wil graag bouwen aan de A7 ondermeer vanwege de toekomstige samenwerking en uitwisseling van productie met het UMCG. De raad van bestuur vindt de locatie van het Delfzicht Ziekenhuis een prima locatie, maar staat open voor een andere locatie als de gemeente Delfzijl dit voorstelt. Ook een andere locatie sluit de OZG niet uit in verband met een mogelijke uitbreiding van de samenwerking met Zorggroep Fivellanden.

Samenvoeging locaties

De OZG laat weten dat het bouwen van één ziekenhuis op één locatie geen reële optie is: “Hoewel de bankiers en de overheid hier altijd naar zullen informeren, is het gezien de wet- en regelgeving niet haalbaar.”

Afbouw Delfzicht

De raad van bestuur ontkrachtte al eerder geruchten over de afbouw van het ziekenhuis in Delfzijl. De vermeende afbouw van het ziekenhuis lijkt met de nieuwe bouwplannen volledig van de baan.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top