ACTUEEL

IGZ onderzoekt wantoestanden De Meijboom

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat de situatie in het wooncentrum voor zwaar gehandicapten De Meijboom, onderdeel van de Osira Groep, in IJburg onderzoeken. Het Parool berichtte eind januari over mensonterende taferelen in het wooncentrum. Nu biedt de IGZ volgens het Parool haar excuses aan voor de vertraging bij de klachtafhandeling.

Klachten bewoners

Bewoners van De Meijboom klagen al maanden over de hygiëne en het personeel. Twee bewoners hoorden niets van de IGZ toen zij daar in juli een klacht indienden. Per brief biedt de inspectie in ieder geval één van de klagers haar excuses aan voor de vertraging. De IGZ wil nu opheldering over de situatie en de (voor-) genomen maatregelen van de Osira Groep.

Maatregelen

De directie van de Osira Groep heeft de problemen erkend en maatregelen genomen. Vijf medewerkers waren al overgeplaatst of ontslagen en het personeel werd gescreend en waar nodig bijgeschoold. Regiodirecteur Louise de Berg  zegt in het Parool contact te hebben gehad met de IGZ. De Osira Groep heeft een verbeterplan gemaakt en is bezig met de implementatie. De Berg belooft medewerking aan het onderzoek van de IGZ.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top