ACTUEEL

Grobbee benoemd tot universiteitshoogleraar UU

Rick Grobbee is per 1 februari 2010 benoemd tot universiteitshoogleraar International Health Sciences and Global Health aan de Universiteit Utrecht.

Loopbaan Grobbee

Voorheen was Grobbee hoogleraar klinische epidemiologie aan de faculteit Geneeskunde en directeur van het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde bij het UMC Utrecht. Grobbee is tevens als honorair hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Sydney. Hij blijft werkzaam als hoogleraar bij het Julius Centrum.

Wetenschappelijke bijdrage

In 1996 richtte Grobbee de Julius Clinical Research BV op, een spin off van het UMC Utrecht. Daarnaast is hij lid van diverse besturen en commissies, ondermeer de raad van toezicht van de Nederlandse Hartstichting. Grobbee heeft meer dan 900 wetenschappelijke publicaties uitgebracht en was vier keer Promotor van het jaar aan de Universiteit Utrecht.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top