Finance

Venlo handhaaft pgb-tarieven ondanks tekort

De persoonsgebonden budgetten (pgb’s) van inwoners van Venlo gaan dit jaar toch niet omlaag. De gemeente kondigde eind vorig jaar aan de tarieven te verlagen om de gemeentelijke tekorten op zorg terug te dringen. Dit meldt de Limburger.

De gemeente dacht aan een constructie waarbij inwoners een bedrag krijgen dat gelijkstaat aan de goedkoopst passende zorgvoorziening. Die constructie blijkt echter niet zo gemakkelijk in te voeren, zo blijkt nu. Zorgaanbieders bieden namelijk vaak geen standaardpakketten aan maar maatwerk, waardoor het voor de gemeente lastig is gebleken tot een beperkte lijst met tarieven te komen.

Venlo blijft om die reden dit jaar dezelfde tarieven hanteren als voorgaande jaren. Ondertussen wordt onderzocht hoe in 2019 de pbg-tarieven alsnog aangepast kunnen worden, aldus de Limburger.

Tekort

De gemeente Venlo zag zich vorig jaar geconfronteerd met een tekort van 12 miljoen euro op de zorgbegroting. Twee wethouders, Vera Tax (PvdA, Welzijn) en Wim van den Beucken (VVD, financiën), stapten op vanwege het tekort. Na het vertrek van de twee wethouders stapte de hele PvdA-fractie uit de coalitie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top