Finance

NZa verhoogt renteopslag met terugwerkende kracht

Zorginstellingen kunnen met terugwerkende kracht 0,5 procent rente op leningen met een looptijd tot twee jaar terug krijgen. De NZa heeft de renteopslag kort krediet van tijdelijk verhoogd.

Roll-over leningen met renteswap

Verder heeft de NZa bekendgemaakt dat de normrente voor lange leningen (roll-over leningen met een renteswap) voortaan ook geldt bij leningen vanaf twee jaar.

Terugwerkende kracht

De maatregelen gelden met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2009 en zijn voorlopig tot 1 juli 2010 van kracht in zowel de care- als de cure-sector.

Kredietcrisis

Aanleiding om de rentenormering aan te passen is de kredietcrisis die als gevolg had dat kredietverstrekkers geld lenen duurder maakten. Jaarlijks stelt de NZa een rentepercentage vast als norm voor het korte krediet. Dit percentage wordt gehanteerd bij de berekening van de aanvaardbare rentekosten van kort krediet. Het normatieve rentepercentage kort krediet bestaat uit een basisrente verhoogd met een opslag van 0,75 procent. Op deze normrente komt de tijdelijke toeslag van 0,50 procent.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top